Akcije i događanja

14. novembar 2008.

LJ&Z shopping night by Mango

Beauty & styling event Ljepota&Zdravlje shopping night by Mango, održan je 13. novembra u banjalučkom prodajnom centru španskog modnog brenda “Mango”. Preko 300 čitateljki je prisustvovalo ovom događaju, a svi prisutni su, osim popusta od 20 % na neobaveznu kupovinu, imali priliku da se edukuju o najnovijim make-up trikovima kod profesionalnih Max Factor vizažista. Osim toga, sve čitateljke su dobile i prigodne poklone: Mango torbu, Max Factor sjaj za usne, te aktuelni broj magazina “Ljepota&Zdravlje”.

Galerija fotografija

11. novembar 2008.

Team building na Jahorini

U organizaciji bh. redakcije Ljepote&Zdravlja, prošlog mjeseca održan je prvi regionalni LJ&Z team building. Ovo je bila jedinstvena prilika da se od početka ovog projekta urednice iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Hrvatske i matične Srbije sretnu na jednom mjestu. Tokom četvorodnevnog boravka, u prelijepom ambijentu hotela “Termag” na Jahorini, urednice su imale priliku da se bolje upoznaju, da unaprijede svoju komunikaciju, ali i da riješe mnoge nedoumice sa kojima se sreću u svakodnevnom radu. Pored radnih sastanaka također su mogle da uživaju u spa centru, ukusnim specijalitetima specifičnim za ovo područje, ali i u prirodnim ljepotama Jahorine.

Galerija fotografija

10. novembar 2008.

Color Press Group na FIPP sajmu magazinskih licenci i sindikacija u Moskvi!

REDOVNI NA WMM: Bojan Vulin, Miroslav Vajda i Nikola Janković ispred štanda CPG u Moskvi
REDOVNI NA WMM
Bojan Vulin, Miroslav Vajda i Nikola Janković ispred štanda CPG u Moskvi

Međunarodna asocijacija izdavača magazina pred kraj svake godine organizuje World Magazine Marketplace, sajam licenci i sindikacija, na kojem se okupe najveći svjetski izdavači da predstave svoje brendove i razmijene iskustva. Pošto je protekle godine sajam održan u Singapuru, a ranijih godina je bio u Londonu, za 2008. u FIPP-u su odlučili da WMM bude 6. i 7. novembra u Moskvi.  

Kao jedini izlagač iz Srbije, Color Press Group je prvi put na WMM predstavila internacionalni licencni paket za svoj magazin “Ljepota i zdravlje” koji sa uspjehom izdaje u 5 zemalja u regionu (Srbija, Hrvatska, Slovenija, BiH i Makedonija). 

Pored budućih izdavača “Ljepote i zdravlja” iz zemalja Istočne Evrope i bivšeg SSSR-a, Bojan Vulin, direktor produkcije, Miroslav Vajda, direktor razvoja i Robert Čoban, predsjednik CPG razgovarali su o unapređenju saradnje i sa svojim prijateljima i partnerima iz Zapadne Evrope, čije magazine sa uspjehom izdaju u Srbiji i regionu (Hello!, Bravo, Brava Casa, JOY, CKM, L’Officiel, FHM…). Delegacija CPG bila je pojačana i sa Nikolom Jankovićem sa čijom kompanijom “Videotop” CPG ima zajedničke operacije u Hrvatskoj i Sloveniji.

20. oktobar 2008.

Advertising Team Building Day

Kompanija "Color Press Group" organizirala je 17. oktobra u novosadskom hotelu "Park" "Advertising Team Building Day" kojem je prisustvovalo 70 agenata uposlenih u advertisingu CPG u Srbiji, Bosni, Sloveniji i Makedoniji a predavači su bili profesionalci iz oblasti marketinga, oglašavanja, prodaje, inernet-marketinga i izdavaštva.

Prisutnima se prvo obratio predsjednik CPG Robert Čoban i, izrazivši zadovoljstvo što je kompanija poslije 16 godina poslovanja među najuspješnijim domaćim firmama, napravio je presjek i analizu advertisinga u Srbiji i regionu kroz izdanja "Color Press Group" od osnivanja kompanije do danas. Robert Čoban je istakao činjenice da su nestabilna politička i ekonomska situacija znatno utjecale na razvoj advertising tržišta ali i na kvalitet sadržaja i opreme magazina u kojima se plasiraju oglasi.

Katarina Stanisavljević, client service director agencije "Media House", predstavila je proces medija planiranja, Ivan Stanković, vlasnik agencije "Communis", održao je veoma interesantno predavanje na temu "Small is beautiful", Vladimir Majstorović, vlasnik agencije "Srma", zainteresirao je prisutne predavanjem "Status Quo" a Ivan Poltoracki iz agencije "Strawberry" otvorio je nove vidike u vezi sa upotrebom interneta u advertisingu.

Svi učesnici konstatovali su da je team buiding dan bio veoma prijatan i koristan i već se raduju novom druženju i razmjeni iskustava.

 

Galerija slika

Press Clipping

Taboo
Taboo 67 - 24.20.2008